Ch. Pont de Brion Blanc 2017

Det er siste fredagen i november, den siste fredagen før den store og travle julemåneden desember. Alle hjerter gleder seg, men jammen er det godt å slappe av med en god vin også. Ch. Pont de Brion Blanc 2017 er et veldig godt forslag til fredagskosen.

Om produsenten.
Château Pont de Brion har en historie tilbake til 1931, da Paul Dauvin tok med familien sin for å leve ut drømmen som vinprodusent. Han kjøpte et lite slott i søvnige Langon, helt sør i Graves, med 2 ha eiendom rundt slottet hvor han plantet vinstokker. Naboslottene hadde bygd opp sitt renommé på edelsøte viner, men Paul så et stort potensiale for tørre viner, både røde og hvite.
1988 tok Pascal Molinari, tippoldebarnet til Paul, over driften av slottet som 4 generasjon. Hans forfedre hadde ekspandert og eiendommen hadde da 7ha med vinmark. Pascal fortsatte å investere i mer vinmark, og i dag driver han sammen sin datter Charlotte, totalt 22ha. Charlotte har utdannet seg som ønolog, og hennes første innhøsting som vinmaker på slottet var den meget gode 2015-årgangen.

Far og datter Molinari har en klar filosofi om at vinen lages i vinmarken, og det essensielle for å lage god vin er god kvalitet på druene. Derfor jobber de hardt i vinmarkene året rundt, de bruker kun naturlig gjødsel og bearbeider jorden for å sikre en perfekt balanse mellom å fjerne ugress og begrense erosjonen. De er ikke sertifisert økologisk, men lager vin «lutte raisonnée» – altså med en bevisst holdning til miljøet og økologisk drift, men med mulighet for å gripe inn om det skulle være nødvendig.

Om vinen.
Håndplukkede druer (70% Semillion og 30% Sauvignon Blanc) med nøye selektering. Kort skallmasserasjon på lav temperatur etterfulgt av gjæring på franske barriques. Den lagres så 12 måneder på fat, hvorav 50% nye og 50% 1 år gamle, med jevnlig omrøring.
Den har 13% alkohol og veldig lite sukker.

Vinen har en deilig aroma, innbydende moden frukt, gule epler, sitrus, elegante fattoner og et lett smørpreg. På smak er den rund og velbalansert, frisk og saftig frukt, god konsentrasjon og en lang ettersmak. Fatbruken er elegant og vinen er silkemyk, hvit Bordeaux er virkelig undervurdert. Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: