Et knippe juleøl + en liten knert på slutten.

Juleøl må vi ha (pluss noen andre øltyper for å renske kjeftamanget)!

Ægirs jul feirer både julehøgtid og 10-årsjubileum for Ægir Bryggeri. Ølet har 4.7% alkohol og selges derfor på matbutikker. Ølet har en fin og maltrik aroma, litt brød, karamell og krydder. Ølet har en fruktig stil, følger nesen, hint av humle og tørket frukt. Et lett og fint matøl.

Ægir Eldir Julebrygg har 7% alkohol og er en mørk lager. Den har et godt preg av malt på nesen, sitrus, litt krydder og tørket frukt. Den er fyldig med godt skum, fine toner av mørkt malt og brød, lang utgang med hint av karamell.

Ægir Pils har 4.7% alkohol. Den har en klassisk pilsneraroma med rene toner av malt, urter og sitrus. Smaken er balansert og typisk ren og tsjekkisk, fin og lettdrikkelig.

Flåmstanga er en Kellerbier på 4.7% alkohol. Det har en mild aroma med malt, sitrus og urter. Ølet er balansert med moderat sødme, sitrus og gresstoner.

Redhead er et ingefærøl på 4.7%. Det har en fin aroma med malt og et hint av ekte ingefær, sitrus og urter. Det er tørt og godt balansert, fint preg av ingefær og det fremstår balansert og matvennlig. Prøv til asiatisk.

Qvart Rudolfs Røde er en amber ale med 6% alkohol. Ølet har en fruktig nese med fint preg av malt, urter, lett krydret og hint av nøtter. Den er godt balansert på smak med fint skum, lett preg av brød, krydder og et hint av brente toner i utgangen.

Qvart Pils har 4.7% alkohol. Ølet har en klassisk pils-nese, godt preg av malt, sitrus og urter. Den har et godt skum, tørr og frisk, følger nesen og avslutter lett.

Amundsen Hopbliminal Messages New England IPA er en NeIPA som navnet tilsier, 5.3% alkohol. Ølet har en fruktig og fin nese med tropisk frukt, humle, sitrus og urter. Det er godt balansert med fint skum, fruktig på smak, fint sitruspreg og et lett og saftig preg. Digg mellom juleølene!

Super Santa er en choko shake stout på 4.7% alkohol. Ølet har en lett aroma av sjokolade, mørk malt, vanilje, kaffe og hint av sirup. Det er noe tynt på konsistens, men smakene er gode og følger nesen. Det er en fin variant om en ikke liker de alkoholtunge stoutene.

Amundsen Ashes to Ashes Imperial Stout 2019 er for de som liker de alkoholtunge stoutene (inkl meg), den har 10.5% alkohol. Ølet har en fin nese med vanilje, karamell, mørk malt, sjokolade og kaffe. Den er fyldig og har kremet konsistens, god sødme og integrert alkohol. En dessert i seg selv, digg!

Ægir Fimbul Oak Aged Xmas Ale er en nyhet på vinmonopolet, det er per definisjon en Barley Wine og har ligget 12 måneder på fat. Ølet har en spennende aroma av tørket frukt, krydder, urter og et hint av fat. Den er kompleks og rik på smak, holder sine 11.5% alkohol godt, lang og fin ettersmak med et fint fatpreg.

Ægir Fimafeng Julebrygg er også ny, det er en kraftig belgisk Blonde Ale på 9%, også denne lagret på fat. Ølet har en aroma av florale toner, urter og hint av banan. Den er godt konsentrert på smak, god fylde, en balansert sødme og en lang ettersmak. Passer til lyst kjøtt, ost og multekrem.

BrewDog Hoppy Christmas Festive IPA er som dere sikkert skjønner «humlete» og har 7.2% alkohol. Det har en innbydende nese med tropisk frukt, florale toner, grapefrukt og krydder. Det er fyldig og har godt skum, konsentrerte smaker og gode bittertoner man kan forvente i en juleIPA. En øl som faller godt i smak hos meg, man trenger en og annen IPA i juleølstria!

Verhaeghe Barbe Noël er et nytt belgisk juleøl med kraftige 10% alkohol i ekte Klosterstil. Det har en klassisk og fin nese med florale toner, lett maltpreg, banan og krydder. Det er fruktig på smak med fint balansert sødme, god fylde, lett bitter og lang utgang. Fint matøl til lyst kjøtt, fisk og ost.

Jeg lovte dere jo en liten knert på slutten, nemlig noe å fylle dette glasset med i julen:

Oslo Håndverksdestilleri Juleakevitt er en fatlagret akevitt som har ligget 18-24 måneder og har 41% alkohol. Den har en nese med fint krydder, integrert fat, noe fruktig, sitrus, anis og karve. Frisk og fruktig på smak, runde toner av tørket frukt, julekrydder, kardemomme og kanel, godt balansert og en lang utgang. En kul juleakevitt!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: