Nissedram pluss noen andre julegodbiter for mor og far.

Nyheten Nissedram ble allerede kåret som vinner i årets akevittest i VG og seks på terningen omtrent før butikken hadde begynt å ta inn julevarer, denne akevitten, som er ekstra fatmodnet, er et must å smake til jul!

Jeg syns også designet er koselig, utseende skal ikke ha noe å si på smaken, men det er jo ekstra hyggelig at den gjør seg på julebordet da! Akevitten har vært lagret på både Madeira og Sherryfat, minimum 24 måneder. Husk at man ikke skal legge akevitten i fryseren som enkelte gjør, den smaker mest og best i romtemperatur.

Akevitten har en innbydende og fin nese med preg av karve, anis, krydder, florale toner, sitrus og elegante fattoner. Den er bløt og har god konsentrasjon og fylde, følger nesen med en lang og krydret utgang. En flott juleakevitt, ikke del med nissen – ta alt selv.

Arvesølvet Juleakevitt 2019  har ekstra lang lagring på både sherry- og madeirafat. Den kommer i et begrenset opplag – alle flaskene er nummererte. Arvesølvet Juleakevitt har flere ganger blitt kåret som Norges beste juleakevitt og det er som alltid moro å smake forskjell fra år til år. Den har en fruktig nese med preg av tørket frukt, karve og andre krydder, sitrus og et hint av fat og mokka. Den er rund og bløt i munnen, fint preg av fatene den har ligget på, fruktig og lang utgang med krydder.

Arvesølvet Port Finish er den klassiske Arvesølvet som blir lagret 24 måneder, hvor de har flyttet deler av innhold-et til et 225-liters portvinfat. Her har den ligget i ytterligere 31 måneder.
Den har en meget tiltalende og fruktig nese, tørket frukt, lett krydder og et deilig fatpreg. Den er bløt og rund på smak, følger nesen med et behagelig fruktpreg og en lang og krydret utgang. Denne syns jeg satt godt.

Arvesølvet kommer i små flasker, smart om du bare skal ha en eller to glass.

Hvis du ikke er så glad i akevitt og den stilen kan for eksempel den norske whiskyen Eiktyrne Quadruple Batch 1 være noe for deg. Eiktyrne Quadruple mottok den gjeve publikumsprisen «Best i Festival», i klassen Whisky/Whiskey fra andre land enn Skottland under høstens Oslo Whiskyfestival. Dette betyr at den har utkonkurrert whisky fra land som Irland, Japan og USA. Ifølge Chris Maile, arrangør av festivalen, var det en klar seier til den norske whiskyen. Noe av det som gjør den unik er at Whiskyen har vært lagret på fire forskjellige utvalgte fat: American virgin, Bloodtub Oloroso, Brandy og Montilla-Moriles PX.
Den har en kompleks og innbydende nese med tørket frukt, malt, kokos og vanilje og et lett karamellpreg med hint av toast. Den er rik på smak med deilige toner av fat, kokos, vanilje, krydder og tørket frukt, lang og fin ettersmak med urter. En meget flott Whisky, jeg skjønner godt at denne gikk til topps!

Et trygt valg hvis du liker gin er Harahorn Gin, den kommer både i 50 og 5 cl flaske. Perfekt til julens Gin & Tonics og andre gin-cocktails. Les mer om Harahorn her.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: