To Sherryer, en tørr og en søt.

Annonselenker

Er det ikke deilig å kunne si ja takk begge deler? Jeg har smakt La Goya Manzanilla Pasada og Pedro Ximénez Monteagvdo (ny i november)!

Bodega Delgado Zuleta er den eldste vinprodusenten i regionen Marco de Jerez i Spania, og startet sin aktivitet i 1744. Manzanilla og Pedro Ximènez er to ulike typer sherry, for de som ikke er så bevandret i «sherry-jungelen».

Manzanillaen «La Goya» har ligget rundt seks år under flor i et solera-system, som er et blandingssystem for sherry. Systemet består av flere trinn med vin av ulik alder. Den åpne bodegaen i Sanlúcar ligger nær havet og det gjør at den har lagringspreget som en manzanilla pasada byr på, samtidig som den har beholdt draget av sjø og salte vinder i aromaen.
Den har en frisk og spennende nese med mineraler og sjøluft, sitrus og oliven, veldig klassisk. Den er tørr og har god fylde og syre, overall en veldig fin sherry, lett å drikke. En perfekt tapas-sherry til en utrolig pris!

PX`en er en naturlig søtvin produsert på druen Pedro Ximénez 100%, den har vært lagret oksidativt på amerikanske eikefat i 10-12 mnd. Den har 17.5% alkohol og imponerende 416 gram sukker per liter. (Portvin har ofte 100-150 gram)
Den har en rik og innbydende nese med tørket frukt, dadler, fat, søte krydder og sjokolade. Den har tilnærmet full score på fylde noe som er veldig unikt, lett utviklet, følger nesen med et fint karamellpreg, ligger å duver lenge i munnen. Har du en «sweet tooth» kan du gjerne drikke denne til det samme du nyter portvin til, men den kan også brukes som saus på is andre desserter. Også denne et meget godt kjøp.

Hvis du vil teste PX`en i en cocktail bør du teste denne:


(Glasset finner du her)

Negroni PX: I et glass med en stor isbit heller du like deler (f.eks. 3-4 cl) gin, PX og campari.

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: