3 flotte italienere til julen.

I dag skal vi se på 3 flotte italienere til julen, alle tre kommer nå i gaveesker, perfekt om du har tenkt å gi bort en flaske til jul, vertinnegave, til de ansatt osv. Santa Sofia Valpolicella Classico 2018, Santa Sofia Ripasso Valpolicella Superiore 2016 og Santa Sofia Amarone della Valpolicella Classico 2013:

Om produsenten.
En vårdag i 1996 dukket Patrizia Begnoni opp på kontoret til en importør her i Norge. Hun fortalte de med stor innlevelse om sin far og hans familie, og hvordan de produserte Amarone, Valpolicella og Soave. Siden den vårdagen, har familien Begnoni stått de nær, heldigvis for oss konsumentene får jeg si.
Azienda Agricola Santa Sofia er et lite og kvalitetsbevisst vinfirma. Vinproduksjonen kom i gang allerede i 1811, mens Giancarlo Begnoni kom inn på eiersiden i 1967 og ledet selskapet i mange år. I dag er Giancarlo fortsatt sjef i kjelleren, men har overlatt stadig mer til sin sønn Luciano. Santa Sofia kjøper druer fra vinbøndene i området. De fleste  av dem har vært samarbeidspartnere i mange år. Vinhuset legger føringer for hvordan bøndene driver jordbruket og følger opp hver enkelt dyrker, slik at kvaliteten hele tiden er den beste. Vinmaker og ønolog er Matteo Tommasi.

Om vinene.
Valpolicella Classico 2018 er produsert på 70% corvina og corvinone og 30% rondinella. den er lagret 6-9 måneder på ståltank og flaske og har 12.5% alkohol.
Vinen har et saftig og fruktig preg på nesen med røde og mørke bær, krydder og et hint av urter. Den er rund med fin fruktighet, tørr og frisk, sitter godt. En lett og god Valpolicella, fin pris!

Ripasso Valpolicella Superiore 2016 er produsert på 70% corvina og 30% rondinella, den har ligget 9 måneder på fat og fått 6 måneder med flaskemodning før salg. 7 gram sukker per liter og 13.5% alkohol.
Vinen har en fin aroma av kirsebær, røde bær, lett preg av tørket frukt, hint av fat. Fin og fruktig smak, balansert sødme, lang og ganske fyldig utgang med integrert fat. En ganske tørr og god ripasso, godt kjøp.

Amarone della Valpolicella Classico 2013 er produsert på Corvina 65%, Molinara 10 og Rondinella 25%, den har ligget 36 måneder på fat før ytterligere 8-12 måneder på flaske. I underkant av 6 gram sukker per liter og den har 15.5% alkohol.
Vinen har en fin aroma av mørke og modne bær, lett utviklede toner av tørket frukt og mokka, krydder og fat. Den er fruktig og fyldig på smak, rike smaker som følger nesen, lang og lett tanninrik utgang. Deilig alene og til kjøttretter og parmesan.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: