Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore 2017

Monte del Frá Cà del Magro Custoza Superiore 2017 kom akkurat ut i ny årgang (som fikk hele 3 glass av Gambero Rosso), og jeg har smakt den italienske godbiten!

Om produsenten.
Monte del Frà er en 85 hektar stor vingård i Venetoregionen i Italia. Det var familien Bonomo, under lederskap av 25 år gamle Massimo Bonomo, som etablerte den i 1958 og i dag regnes de som en av de beste produsentene i området. De var de første i regionen som gikk over fra den tradisjonelle 1,6 meter høye ”cordon vines” til lavere ”single guyot” system og har generelt vært fremtidstenkende og innovative hele veien.

Om vinen.
Vinmarken ligger i Custoza-området i Veneto, og består av gamle vinstokker og et unikt jordsmonn. Druene er Garganega 40%, Cortese 20%, Trebbiano 20%, Tocai Friulano 5%, Incrocio Manzoni 15%, ganske spenstige druer. 13% alkohol og 5 gram sukker per liter.

Vinen har en innbydende nese med delikat gul frukt, sitrus, florale toner og et lett preg av jordsmonn. Den er bløt, har komplekse kryddertoner, god syre, fyldig og en lang og balansert utgang. Meget god og absolutt et godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: