Ch. Soudars 2005

Wow tenkte jeg da jeg så prisen til Ch. Soudars 2005, ikke ofte en får en Bordeax på 14 år til 300 kroner!

Om produsenten.
Navnet Ch. Soudars har ingen sammenheng med det franske ordet soudard, som betyr soldat, men er gammel walisisk og stammer fra en periode med en betydelig britisk tilstedeværelse i Aquitaine. Ordet betyr «innhengning laget av steiner for å beskytte husdyr». Ch. Soudars er en eiendom med en lang agrikulturell historie, der husdyrhold, matproduksjon og vinproduksjon har en viktig rolle.

I dag er det Eric Miailhe som sammen med sin datter Lovely eier og driver Ch. Soudars. Eric er medeier på de kjente slottene Ch. Coufran og Ch. Verdignan, og han kjøpte Ch. Soudars alene i 1973. Han er en erketradisjonalist som pent uttrykker det; «til helvete med omvendt osmose, overdreven ekstraksjon og standardiserte viner. Stedet en vin kommer fra uttrykker uten tilsetninger dets rette terroir.»
Eiendommen på 22 hektar ligger i kommunen St. Seurin de Cadourne og grenser til Saint-Estèphe i sør. I vinmarken er det plantet 50% Merlot, 49% Cabernet Sauvignon og 1% Cabernet Franc. Det er Jacques og Eric Boissenot som er vinmakere hos Ch. Soudars og sørger for at vinen år etter år viser dets terroirs potensiale og får det beste ut av årgangen.

Om vinen.
Vinen er produsert på 50 % Merlot, 49 % Cabernet Sauvignon, og 1 % Cabernet Franc, den har ligget 12 måneder på fat, hvorav 1/3 er nye, 1/3 er brukt et år og 1/3 er brukt 2 år. 13% alkohol.

Vinen har en nese med mørke bær, krydder, urter, hint av fat. Den er moden og fin på smak, god frukt, tørr, gode tanniner i en lang utgang. Virker veldig drikkbar nå selv om den sikkert holder et par år til i kjelleren. Flott matvin, drikk til alle typer kjøttretter inkludert ribbe og pinnekjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: