Tre flotte boblende italienere.

I dag ser vi på tre flotte nyheter, 3 italienske musserende viner du absolutt bør ta en titt på nå i festsesongen! Reale Matteo Spumante Brut, Lorenzo Spumante Brut og Morena Spumante Rosato!

Om produsenten.
Vinhuset er gammelt. Skikkelig gammelt. Det er i dag Massimo og Morena Boselli som driver dette familiedrevne firmaet, men huset kan vise til historie helt tilbake til 1442! Vinhuset ligger i Lombardia, kun noen få kilometer fra Gardasjøen hvor de har 18 hektar vinmark.
Selv om vinkjelleren deres var berømt allerede på 1700-tallet er utstyret de bruker i dag moderne og bygningene nyrenovert. De produserer mange ulike viner, fra musserende som vi skal se på i dag, til hvitvin, rosè, rødvin og grappa.

Om vinene.
Morena Spumante Rosato er oppkalt etter mor i huset, den er produsert på Pinot Nero (noir) og har ligget 18-24 måneder før degorgering. Alle de tre vinene vi ser på i dag er produsert på tradisjonell/champagnemetoden. 12.5% alkohol, 3 gram sukker per liter.
Vinen har en delikat og fin nese med røde bær, hint av urter og et lett krydderpreg. Den har fint skum, følger nesen med fin struktur og god syre, sitter godt i munnen. Flott til julens røkelaksforretter!

Lorenzo Spumante Brut er produsert på Chardonnay, den 24 måneder før degorgering og 2 måneder etter. 12.5% alkohol og 3.5 gram sukker per liter.
Vinen har en nese med fint preg av eple, sitrus, pære og gjærbakst. Den ar godt skum og syre, balansert sødme og en lett mineralsk utgang. Perfekt som aperitiff og til sjømat.

Matteo Spumante Brut er produsert på 50/50 Pinot Noir og Chardonnay, de har 13% alkohol og i underkant av 4 g sukker. Den har ligget 36 måneder på fat og 3 måneder etter.
Den er fruktig og lett utviklet på nesen, sitrus og autolyse, hint av florale toner. Den er fyldig og godt balansert, fin fruktighet og en tørr og lang utgang. En sterk utfordrer til Champagne både på kvalitet og pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: