Hellstrøm Gløgg

Hellstrøm Gløgg er som navnet tilsier en gløgg fra stjernekokken Hellstrøm, det er en økologisk produsert gløgg lagd av kvalitetsdruer fra Italia!

Produsenten er Snälleröds som holder til i Ljungbyhed i Skåne. Snälleröds er en herregård fra 1792, hvor familien Berntson i dag bor.
Eric Berntson, som i dag eier Snälleröds, tok over driften i 1991 og det er i samarbeid med han at resepten til Hellstrøm Gløgg er utviklet.
Eyvind kan fortelle at han er glad i julens tradisjoner og ønsker å bidra med sin egen gløgg.
Sverige har lange tradisjoner med å lage og nyte gløgg, så det ble naturlig å se til svenskene for kompetanse. Hellstrøm ønsket å lage en rød kvalitetsgløgg basert på nordiske tradisjoner, men har satt sitt eget preg på produktet ved å redusere sukkerinnholdet noe og ved å øke friskheten og sitrus-karakteren.
For å tilføre friskhet har Hellstrøm brukt appelsin og ingefær, mens hetvin og honning er tilført for å balansere sødmen.
Druene gløggen er produsert på er montepulciano og alt fra druer til krydder er selvfølgelig økologisk.
Han anbefaler å varme gløggen i en ren kjele til 62 grader, ikke mer. Hakkede, skoldede mandler og rosiner kan gjerne tilsettes.

I stedet for å kle opp gløggen i en glorete julehabitt har Henrik Olssøn og Erika Barbieri i designbyrået Olssøn Barbieri heller dekorert flasken med gullsymboler som representerer planteversjoner av de ulike krydderne, slik man kan se for seg at de flyter rundt i den mørke væsken.

Gløggen har en typisk aroma av kanel, kardemomme, nellik, og klassiske rødvinsaromaer av røde bær og solbær. Den er rund og behagelig i munnen, har et friskt sitrusanslag som balanserer sødmen og flotte kryddertoner.
En flott gløgg som absolutt kan anbefales til sesongen, passer utmerket som aperitiff, til pepperkaker med blåmuggost og andre desserter og avec, en gløgg for de spesielle anledningene!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: