Tre viner som får deg gjennom julemiddagen.

I dag viser jeg deg en trio som får deg gjennom julemiddagen fra start til slutt, tre viner som jeg vil påstå er tre meget gode kjøp! De er ikke bare fine til sine bruksområder, de har også et kjempeflott juledesign i disse dager!

Som aperitiff og evt. til en lett forrett / snack har du Whispering Bubbles Durello, bobler fra Italia! Dette er en musserende vin fra Lessini Durello i Veneto og den er produsert på druen Durella. Durella er en urgammel lokal druetype og den musserende vinen den mindre kjente lillesøsteren til Prosecco hvor druen heter Glera. 11.5% alkohol og 11 gram sukker per liter.
Vinen har en lett krydret nese med preg av gul frukt, sitrus og florale toner. Den er frisk og fruktig på smak, lett mineralsk og en tørr og matvennlig utgang. Også fin som vertinnegave.

Til forretten av fisk, sjømat eller lyst kjøtt har du True North Riesling Trocken, en tysk riesling fra Mosel. (Og utrolig søt etikett) Her er det Thomas Ludwig from Weingut Gebr. Ludwig som står bak, vinen har 12% alkohol og 7 gram sukker.
Den er frisk og fruktig på nesen med eple, sitrus, florale toner, hint av mineraler. Den er fersk og fruktig på smak, godt balansert, leskende stil som sitter godt. Kan også nytes alene eller til spekemat.

Til middagen tar vi en spansk rødvin, Be Bike Garnacha takler alle julens kjøttretter med stil. Vinen kommer fra det biodynamiske vinhuset Bodegas Quaderna Via i Navarra og har 13% alkohol.
Den er fruktig på nesen, lett krydder, mørke bær, hint av fat og urter. Vinen er fruktig og bløt med godt balansert syre, lang og fast ettersmak. Meget godt kjøp som passer til mye!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: