Bodegas Barahonda.

Barahonda står bak «oransjevinen» som er populær både her i huset (se gårsdagens innlegg) og i det ganske land, men de har flere godbiter….

Bod. Barahonda Monastrell-Syrah 2016, Bod. Barahonda Monastrell-Merlot 2017  og Barahonda Summum Monastrell 2015. Det var Pedro Candela som i sin tid startet vinhuset i 1850, og siden da har vinmakingen gått i arv. Selv om enkelte forandringer har blitt gjort siden den tid har det utelukkende vært til det positive, både for kvaliteten og miljøet.
Alle vinene er klassifisert som DO Yecla og alle de tre vinene er organiske/økologiske. Rødvinene fra Yecla er preget av Monastrell, dette fordi druen har supre vekstforhold i området med 3000 timer sol og 300 liter nedbør i løpet av året.

Bod. Barahonda Monastrell-Syrah 2016 er produsert på 60% Monastrell og 40% Syrah. De organiske Monastrellvinmarkene har vinplanter som er ca. 40 år gamle og Syrahplantene er ca. 20 år.
De er vinifisert hver for seg og møtes på franske fat i ca. 6 måneder før flasking og videre lagring i 6 måneder før salg. Vinen har en deilig aroma av modne mørke bær, godt preg av jordsmonn og urter, integrert fat. Intens smak med god fruktighet, balansert syre og godt krydderpreg. Integrert alkohol (15%) og lang ettersmak.
Meget godt kjøp.

Barahonda Organic Monastrell Merlot 2017 er produsert på 80% Monastrell og 20% Merlot, samme vinifikasjon som sin søster Monastrell-Syrah. Den har også 15% varmende alkohol.Vinen har en flott nese med modne røde og mørke bær, florale hint og krydder. Den har deilig og intens frukt på smak, godt balansert med fin struktur.
Også et godt kjøp.

Barahonda Summum Monastrell 2015 er en ren Monastrell-vin, den har vært lagret på 90% franske og 10% amerikanske fat i 16. mnd. 15% alkohol. Vinen har en deilig aroma av modne mørke bær, skogsbær, plommer, mokka og et hint av fat. Den er fyldig og silkemyk i munnen, meget godt balansert med intense fruktsmaker, fine tanniner i en lang utgang. En fantastisk kjøttvin!

Produktene er tilsendt

En kommentar til «Bodegas Barahonda.»

  1. Tilbaketråkk: Bod. Barahonda Monastrell-Syrah 2015 – Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: