Toni Jost Jodocus Riesling Trocken 2017

Toni Jost Jodocus Riesling Trocken 2017 kom på vinmonopolet til jul i fjor, og er fortsatt som skapt for julematen i år!

Vinhuset Toni Jost har en lang historie, Toni`s oldefar overlot han 15 hekar av vinmark, da han selv hadde mange vingårder i området hvor familien har dyrket vin i 180 år! I dag er det Peter Jost, sønnen, som styrer skuta. Han tok over i 1975, og nå er datteren hans i full gang med å ta over, slik tradisjonen er. Jodocus er den latinske opprinnelsen til slektsnavnet Jost, og derfor er vinen oppkalt etter nettopp dette. Filosofien til vinhuset er nettopp gamle tradisjoner og unike viner her i den østlige delen av Rheingau, hvor vin har blitt dyrket i over 2000 år. De har 80% Riesling og 15% Spätburgunder, samt litt Weißburgunder og Dunkelfelder. De har vært medlem av VDP siden 1989.
Druene til vinen er håndplukket fra de bratte vinmarkene (20% helning), og jordsmonnet består av sandaktig leirejord. Vinen har ligget på bunnfall til tapping.

Vinen har en frisk aroma av epler, sitrus og hint av mineraler. Den er klassisk på smak, frisk og fruktig, elegant frukt i en tørr utgang. Godt balansert riesling som viser hvor god en klassisk Rheingau kan være!
Passer godt som aperitiff, til asiatisk mat, julemat som ribbe og pinnekjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: