To Chablis.

Vi ser på to Chablis til julematen, en Petit Chablis og en Chablis: Brocard Chablis Pierre de Prehy 2018 og Jean-Marc Brocard Petit Chablis 2018! Begge fins på mange vinmonopol Norge rundt.

Om produsenten.
Jean-Marc Brocard ble født i 1946 i Chaudenay-le-Château i Côte d’Or. Familien drev med jordbruk, men han fulgte sin fars råd om å bli ingeniør. Det var først da han møtte sin kone, som hadde en vingård i Saint-Bris-le-Vineux, at han startet sin karriere innen vin. I 1973 ble sønnen Julien født, og Jean-Marc plantet sine første vinranker i Préhy. Det er her vinhuset også bygges noen år senere, som blir Domaine Jean-Marc Brocard med beliggenhet i hjertet av Chablis.
Jean-Marc Brocard har helt siden oppstarten vært opptatt av en bærekraftig måte å dyrke på. I dag er 60 hektar sertifisert økologisk og 40 hektar sertifisert som biodynamisk. Julien Brocard kom inn i familiebedriften for å jobbe sammen med sin far i 1995, også han er en ivrig forkjemper for økologisk dyrking.

Om vinene.
Begge er selvfølgelig produsert på Chardonnay, 2018-årgang, begge har 12.5% alkohol og ikke noe sukker å snakke om. Forskjellen er selvfølgelig at druene til de to forskjellige vinene gror i forskjellige vinmarker, den en i Petit Chablis appelasjonen, den andre i Chablis.

Chablisen har en frisk og fruktig nese, den har deilige toner av epler, urter, sitrus, litt kalk og mineraler. Den er ung og saftig på smak, godt konsentrert frukt, lang, tørr og mineralsk utgang. Finnes på mange vinmonopol.

Petit Chablisen har en frisk nese med grønne epler, sitrus, urter, mineraler. Den er frisk og leskende på smak, god syre, lang og tørr utgang. Denne finnes på veldig mange vinmonopol!

Disse passer selvfølgelig til alt fra havet med sin mineralitet og friskhet, aperitiff osv.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: