3 fine musserende til morgendagens fest!

Det er dagen før dagen, og mange planlegger sikkert festlighetene i morgen. Jeg har tre musserende vintips til dere, 3 totalt ulike viner. Hvis de ikke er inne på ditt lokale pol kan du jo ta å bestille den/dem hvis du er innom, fin start på det nye året!

Vi begynner med Bersano Brachetto d’Acqui Spumante, en alkohollett vin som er perfekt som aperitiff og til fingermat.
Historien til Bersano begynte takket være arbeidet til Guiseppe Bersano på slutten av det 19. århundre. I 1935 overtok Arturo bedriften som var tredje generasjon av Bersano familien, noe som gjorde at bedriften nådde nye høyder. Hans motto var: ”hvis du vil drikke godt, kjøp din egen vingård”. Med over 230 hektar mellom Langhe og Monferrato, og i det beste ”Cru” området gjør at Bersano er den største privateide vingården i Piemonte.
Vinen har en frisk og fruktig nese, deilige ferske bærtoner, skogsbær, florale toner og hint av urter. Den er fruktig med modne bær, hint av tørket frukt, fin syre og en god tørrhet i utgangen.

Sumarroca Cava Brut Reserva er produsert av Carles Sumarroca, han flyttet til Penedes på 80-tallet og har siden kjøpt opp store deler av vinmarkene i området. I 1999 kjøpte de opp Sumarroca Estaten, noe som gjorde Sumarroca til en av de største vindyrkerne i området Penedes. De har i dag 486 ha med land og er da 100% selvforsynt med egne druer. De er en innovativ familie med lidenskap for landet, vitikulturen, kvalitet og er ikke redd for å blande det tradisjonelle med det moderne.
Vinen har en klassisk nese med sitrus, epler, litt gummi og lette autolysetoner. Den er frisk og fruktig på smak, god syre og mousse og sitter fint. Kunne vært noe mer kompleks, men absolutt en digg vin til tapas, forretter og aperitiff!

Som en av de første gårdene i området ble Steenberg etablert allerede i 1682, bare 20 minutter fra byen med samme navn og det er Catharina Ustings Ras vi kan takke for akkurat dette. Hun hoppet på en båt fra Tyskland til Sør-Afrika bare 22 år gammel, utkledd som gutt for å utforske verden. Historien forteller at hennes mann ble drept av en løve og at Catharina i sinne jaget løven til hun klarte å skyte den selv. I 1682 ba Catharina, nå også kjent som «Ras Enke», Simon van der Stel om land hun kunne dyrke. Hun pløyet og plantet jorden selv og historie ble skrevet i sten. Det orginale hovedhuset på gården kalte hun for «Swaaneweide» da hun antageligvis trodde at det var svaner hun observerte når det i virkeligheten var gjess, som den dag i dag fortsatt befinner seg i området. I 1695 ble gården kjøpt opp av Frederik Russouw og var den første til å produsere vin. Da Simons Bay ble den offisielle havnen for The Dutch East India Company begynte Frederiks kone å se sitt snitt til å bygge opp en god business ved å starte hotell for mannskap som måtte bli natten over. Gården skiftet etter hvert eiere og det var Nicolaas Louw som tok Steenberg til nye høyder som viet all sin tid til livet her. I 2005 ble eiendommen kjøpt av Graham Beck. I dag er eiendommen plantet med 59,5ha med Sauvignon blanc Semillion, Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz. Filosofien bak vinproduksjonen er; «Wines are grown in the vineyard and then cared for in the winery” I tillegg til å drive jordbruk på den mest naturlige måten.
Og det er herfra Steenberg 1682 Pinot Noir kommer fra!
Vinen har en aromatisk nese, frisk og fruktig, røde bær, sitrus og hint av urter. Den er fruktig og frisk også på smak, tørr med god syre, sitter godt! Fin til sjømat, grønnsaker og aperitiff. Inne på mange pol (kat. 4)

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: