Vin fra Barolos råeste dame!

I dag skal vi se på Aurelio Settimo Langhe Nebbiolo 2015, og litt på produsenten bak som av flere blir kalt Barolos råeste dame!

Om produsenten.
Barolo produsenten Aurelio Settimo etablerte seg i Piemonte i 1943 ved byen La Morra som ligger i hjertet av Barolo. Her har Tiziana Settimo 5,7 hektar med druene Nebbiolo og Dolcetto.
Etter å ha vært med sin far i vinmarken i mange år tok Tiziana Settimo over driften av vingården i 2007. Hennes dedikasjon til å føre sin fars tradisjoner videre både i vinmarken og vinkjelleren har ført henne helt opp i toppsjiktet blandt verdens beste Barolo produsenter. Familiens ekstremt høye fokus på kvalitet i alle ledd og tradisjoner lever videre. I disse tider er det vel også verdt å merke seg at alle hennes viner er lave på sukker og hun bruker nesten ingen eik.

Om vinen.
Vinen er produsert på 100% Nebbiolo fra Barolomarker, den har 13.5% alkohol og har ligget 40 måneder på betong før tapping.

Vinen har en kompleks og innbydende nese med skogsbær, mørke bær, florale toner og fine krydderier. Den har en lett moden stil, godt balansert med god frukt og syre, lang og fin ettersmak med god struktur. Rett og slett en skikkelig kvalitetsnebbiolo! Deilig til ulike kjøttretter samt pasta og pizza.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: