En spanjol og en argentiner i god harmoni!

Disse fikk jeg egentlig til jul, men da det var bare 5 dager til jul da jeg skulle skrive om de og den ene ikke var inne på noen pol fant jeg ut at jeg skulle spare den til i dag. Vi vil vel kose oss med god vin i 2020 også?
Vi ser på Verum Patagonia Chardonnay og Ulterior Garnacha Parcela No 6 2016!

Det ser kanskje ikke slik ut på vinmonopolets nettsider, men vinene er fra samme vinhus. Men to forskjellige «avdelinger» da siden det ene ligger i Argentina og det andre i Spania. Vinhuset drives av María Victoria, med datteren María Belén,og sønnene Juan Antonio, Pedro José og Elías. Selve vinhuset ble etablert i 2005, mens historien strekker seg tilbake til 1700-tallet da de allerede hadde begynt å lage vin og brennevin.  Vinene fra Argentina er et samarbeid mellom Elías López Montero og del Río Elorza-familiene i Patagonia, Argentina. Faktisk så er også Ulterior-vinene også et slags prosjekt, hvor de og andre vinhus har plantet gamle druetyper i eksperimentelle plotter med land i La Mancha, Spania. Den røde vinen vi ser på i dag er fra plott nr. 6.

Rødvinen, spanjolen, er produsert på 100% Garnacha, har ligget 11 måneder på amfora og har 13% alkohol. Vinen har en aroma av mørke bær, kompleks, preg av jordsmonn, krydder, florale hint. Den er fruktig med god syre, følger nesen, lett struktur og sitter godt. En litt annerledes og spennende Garnacha, absolutt noe å starte det nye vinåret med.

Hvitvinen fra Argentina er en ren Chardonnay, 13.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den har en fruktig nese, tropisk frukt, moden sitrus og et hint av smør. Den er rund, følger nesen, balanserende syre og en tørr utgang. Den kunne nok hatt litt mer syre, men jeg syns den var god til laks.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: