2 Champagner fra Drappier.

 

Vi feirer 20.dag jul med to flotte Champagner fra det kjente vinhuset Drappier!

Om produsenten.
Kjellerne til Drappier ble bygd av munker i 1152, så her er det dype røtter i sving… I 1808 ble vinhuset organisert som det Drappier vi kjenner i dag av François Drappier.
I 1930 bestemte etterkommeren Geoges Collot seg for å plante pinot noir på gården og i starten ble han ledd av og kalt «far pinot».
Folkene som lo av at han plantet pinotdruen på 70% av arealet på vingården sin, lo ikke så veldig lenge; en lang historie kort – nå er Drappier et verdenskjent merke innen champagne.
De var først ute med å produsere champagne helt uten svovel og var også tidlig ute med å plante gamle opprinnelige planter fra Champagne.
En liten funfact er at de er ett av få vinhus som bruker saignée metoden for å produsere sin rosèvin og de er stolte av å produsere vinen sin på mest mulig naturlig måte i forhold til sulfitter og null filtrering.

Om vinene.

Drappier Brut Nature Rosé er en ren Pinot Noir, 12% alkohol og 3 gram restsødme.
Vinen har en noe dempet aroma av bær, litt sitrus og hint av blomster og krydder. Smaken er frisk og varm, preget av røde bær, en del krydder og lakris i avslutningen som gir en god struktur. En spennende champagne!

Drappier Brut Nature er også en ren pinot noir vin, den har 36 måneders flaskemodning, 12 % alkohol og under 3 gram sukker. Vinen har en frisk aroma av modne epler, sitrus, toast og autolyse. Den er frisk og fruktig på smak, følger nesen, fin struktur og fylde, sitter godt og tørt. Et godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: