Roma Urbe Aeterna

Roma Urbe Eterna er Norges første vin fra appellasjonen DOC Roma, spennende!

DOC Roma ble etablert i 2011 og ligger i regionen Lazio. Druene brukt er Bellone, Bombino Bianco, Greco, Malvasia, Trebbiano for de hvite, og Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Cesanese, Montepulciano, Sangiovese og Syrah for de røde.

Vinen er produsert på Montepulciano 60%, Cesanese 20% og Syrah 20%, og hvis du reagerer litt på den ene druen så må jeg si at det gjorde jeg også! Cesanese var en ny drue for meg, jeg har kanskje drukket det før uten å tenke over det, men det var ikke før nå at jeg satte meg litt inn i druetypen.
Det er en gammel italiensk drue som i dag dyrkes primært rundt landsbyene Affile og Piglio, den har et naturlig lavt utbytte og modner sent. (Jeg begynner å ane konturene av hvorfor den ikke er så mye brukt)
Den har mye tanniner i både skall og stein.

Vinen har en aroma av mørke bær, skogsbær, blåbær, rips, bringebær, hint av vanilje, litt krydder. Smaken er frisk, lett krydderpreg, tørr, god syre, ganske lang utgang med et litt støvete preg. Mini-chianti i stil, god pris, drikk til mat!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: