b.io Chardonnay, ny årgang.

b.io Chardonnay er en italiensk vin som virkelig tar miljøet på alvor, de har nemlig utviklet et håndtak som brytes helt ned, i motsetning til de vanlige plasthåndtakene, som den første produsenten i verden! Også er vinen god også da, så det er en ekte vin-vin situasjon! Den er nå ute i rykende fersk årgang.

Orbis Wines har som verdi å levere «maximum wine med minimum impact».
Derfor har de samarbeidet med den italienske produsenten Cevico, fjernet håndtaket av hardplast og byttet det ut med et som er laget av materiale som brytes helt ned, etter 3 måneder.
Dette betyr at håndtaket ikke etterlater seg noe mikroplast i naturen. Alle rapportene om mikroplast i naturen og mikroorganismer er bekymringsfulle og vi må gjøre alt vi kan for å få fjernet unødvendig plast. Orbis Wines har tatt et lite men viktig steg ved å fjerne håndtaket i hardplast.
Dette fordi hardplast ikke lar seg gjenvinne og hoper seg opp på søppelfyllingene. Man kunne selvsagt ha fjernet det og laget andre løsninger. Men nordmenn ønsker håndtak på sin pappvin og hvis det mangler så tror de ofte at den er ødelagt. Håpet er at andre produsenter skal la seg inspirere av dette og bytte ut sine håndtak.
Det selges millioner med pappvin så det er snakk om betydelige mengder med hardplast som fjernes og som aldri blir til mikroplast.
Det må man si er en god holdning!

Som nevnt er vinen italiensk, nærmere bestemt fra øya Sicilia. Den er produsert på 85% Chardonnay og 15% Inzola. Den er selvfølgelig sertifisert økologisk/organisk og er i tillegg vegansk.

Den har et fint preg av gul frukt på nesen, melon, fersken, hint av honning, sitrus og mineraler. Den er medium fyldig, fruktig med fin syre, godt balansert og lett å like! Jeg har hatt denne i kjøleskapet i ganske lang tid, og jeg er overrasket over holdbarheten, altså super for de som ikke drikker den opp med en gang også!
Absolutt en allrounder til lyst kjøtt, sjømat og vegetar.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: