«Traktorvinen» har utvidet familien!

Mange har blitt glad i «traktorvinen» Ch. Cheylus Côtes du Rhone 2018 fra Rhône som ligger i basisutvalget, og med sin bror med lastebiletiketten, Vignobles & Compagnie Camionette Pays des Bouches du Rhône 2017 har de vært manges go-to kjøp når det kommer til det nedre prissjiktet. Rett før jul i fjor kom også en traktorboks, Petit Tracteur!

Om vinprodusenten.
Selskapet V&C ble etablert i 1963, ikke så gammelt i forhold til omgivelsene sine med andre ord, og består av over 20 forskjellige vinhus og satser alt på høykvalitets viner fra Rhôneområdet. Ett av vinhusene til Vignobles & Compagnie er Chateau Cheylus som står bak disse vinene.  Vinmarkene ligger i området Provence-Alpes-Côte d’Azur med havnebyen Marseille som nærmeste by. Jordsmonnet rundt gården er unikt ettersom vinmarkene ligger ved smeltepunktet mellom nord og syd Rhône. I dette området består jordsmonnet av en blanding av granitt , skifer og kalk som resulterer i unike viner.

Om vinene.
Petit Tracteur «Wine With Power under the Hood» er produsert på Grenache 40% og Syrah 60%, den har veldig lite sukker og 13.5% alkohol.
Vinen har en fersk og fruktig nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder og urtepreg. Frukten går igjen på smak, den har god syre, sitter lenge med en fin balanse. En fruktig og flott sak, fin til både lyst og mørkt kjøtt.

Traktorvinen er produsert på Syrah 80% og Grenache 20%, 13.5% alkohol.
Vinen har en aroma med preg av blomster, fioler, mørke bær og urter. Medium fylde og godt preg av mørke bær og litt urter og lakris i ettersmaken.

Lastebilvinen har følgende druesammensetning: Syrah 10%, Grenache 60% og Merlot 30%, druene kommer fra litt lenger sør enn vinene over. 12.5% alkohol.
Vinen har en fruktig nese med røde og mørke bær, krydder og et hint av urter. Den er fruktig og rund med fine tanniner og god syre, lett saftig stil med en tørr utgang. Flott kjøttvin, også denne et godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: