Via Terra Selection Garnatxa Negra

Vi ser på flere nyheter! Via Terra Selection Garnatxa Negra er en vin fra Catalonia produsert på druen Garnatxa (Garnacha), jeg syns det har kommet mange spennende viner fra dette området nå, det er tydelig at de røde vinene får mer og mer oppmerksomhet!

Om vinhuset.
Edetària ligger i Gandesa, midt i hjertet av den katalonske regionen Terra Alta. Dette er en jordbruksregion hvor de baserer seg på agrikultur med vin, mandler og olivenolje, Terra Alta er det nest største området for vinmarker i Catalonia.
Navnet kommer av «Via Edetana» en tidligere vei mellom Torotosa og Zaragoza og er en hyllest til Middelhavskulturen, hvor vinen alltid har vært en av hovedelementene.
Edetanerne bodde i Terra Alta allerede før romerne kom, og her finner man noen av de eldste stedene for vinmaking i Catalonia. Det er Joan Àngel Lliberia som er mannen bak Edetària, han vokste opp blant vinmarker og med foreldre og besteforeldre i vinmaking og oppfylte drømmen sin med et eget vinhus etter endt utdanning med Master of Science in Wine Management på OIV.
Fokuset et er terroirdrevne viner med lokale druesorter, produsert økologisk.

Om vinen.
Via Terra er en linje vinhuset produserer basert på Garnacha, både hvit, rød og rosè. De skal vise at Garnacha kan drikkes i alle farger, de skal være lekne og lette å drikke.
Vinen er som nevnt produsert på Garnacha (Tinta), den har ligget 6 måneder på franske fat, har under 3 gram sukker og 14% alkohol.

Vinen har en fruktig nese med rød frukt og mørke bær, skogsbær, lett krydder og hint av fat. Den er tørr og har fin struktur, god syre, sitter godt i en lang utgang. En flott vin til både lyse og røde kjøttyper, den har en veldig fin struktur til å takle mye i matverdenen.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: