Murviedro Vallejo Avenas Chardonnay

Murviedro Vallejo Avenas Chardonnay er en nyhet som virkelig overrasket meg positivt, en utrolig spennende vin!

Om produsenten.
Bodegas Murviedro ble grunnlagt i 1927. Murviedros filosofi er basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av høy internasjonal karakter, som samtidig også har beholdt den spanske originaliteten.
Murviedro har fått navn etter antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen. De vitner om en antikk ånd som selv i dag avspeiles i vingården og dens kjeller.
Kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet. Store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C. Jordsmonnet preges av kalk og leire.

Om vinen.
Vinen er en 100% Chardonnay fra en enkeltvinmark i Venta del Moro (D.O. Utiel Requena), kun 8.753 flasker er produsert. Den har ligget 6 måneder på bunnfall på franske fat, har 14.5% alkohol og under 3 gram sukker.

Vinen har en aromatisk og kompleks nese med moden frukt, florale toner, elegant fatpreg og mineralske toner. Den er rund med god frukt og syre, fin konsentrasjon og en lang utgang med fin struktur. En interessant og litt annerledes Chardonnay, bør prøves! Jeg likte denne godt!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: