Santiago 1541 Gran Reserva Syrah 2018

Santiago 1541 Gran Reserva Syrah 2018 kom på polet i januar, et spennende bekjentskap for min del.

Produsenten er Talagante International Brands og Rafael Urrejola er leder for all vinproduksjon og er ansvarlig for å sikre kvaliteten på alle vinene. Han er også sjefsvinmaker hos Vina Undurraga. I 2017 ble Rafael kåret til Årets vinmaker av Tim Atkin MW, en av de mest innflytelsesrike vinkritikerne i verden, i hans Spesialrapport om Chiles viner.

Druene til vinen kommer fra en stor parsell i Leyda Valley, den velkjente sørlige underregionen i San Antonio Valley, 14 kilometer fra Stillehavet. Kjølende bris fra Stillehavet og kystens sommertåke, med sommertemperatur sjelden over 25° C, gir Leyda-dalen en lang vekstsesong. Det sikrer langsom modning, og gir intense, friske smaker og aromaer, i tillegg til lavere alkoholinnhold.
Jordene i Leyda-dalen ligger vest for kystfjellkjeden, på et stort granittholdig magmaplatå, dannet for200 millioner år siden i jura-perioden.
Dalen er karakterisert av mykt bølgende åser, der forskjellige områder har varierende nivåer av sollys og dreneringsprofil. Årlig nedbør er rundt 400 mm. Jordsmonnet i den utvalgte parsellen har en fin teksktur. Det øverste laget er grunt, en siltholdig leire med dårlig fruktbarhet, over et sedimentært oppsprukket og hardt leirelag. Undergrunnen består av forvitret granitt med en mangfoldig mineralstruktur. Parsellen er tett beplantet; 10.000 vinstokker per hektar med Syrah, der de franske klonene 174 og 470 er brukt, bundet opp på stokker i Hermitage-stil.

Vinen har en aroma av mørke bær, krydder, lakris, litt sukkertøy. Bløt og rund i munnen, god syre, fin bærsødme og noe urtepreg i utgangen. Fin til vinterens kjøttretter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: