Marqués de Cáceres Cristina Garnacha

Marqués de Cáceres Cristina Garnacha er den kjente spanske vinprodusenten Marqués de Cáceres sin første bag-in-Box, den kom på vinmonopolet tidligere i år!

Om vinhuset.
Enrique Forner var en av drivkreftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc/Bordeaux.
På slutten av 1960-talletbestemte han seg for å reise til Rioja, og grunnla i 1970 Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero-Rioja Alta.Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte franskproduksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer vinhuset.
De analyserer druene daglig de siste ukene før innhøsting og håndplukker druene vinstokk for vinstokk. Marqués de Cáceres bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk. De er også kjent for sine hvite viner og for en ypperlig rosévin. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda–og fra 2018 også i Aragon. Marqués de Cáceres eksporterer til mer enn 120 land verden over.

Om vinen.
Cristinaer laget på 100%Garnacha og er fra Cariñenai, Aragon. Vinmarkene ligger hele 700-800meter over havet i River Ebro-dalen, med et kontinentalt middelhavsklima. Cristina har fått navnet etter eieren av Marqués de Cáceres, Cristina Forner. Hun er tredjegenerasjons eier og leder avfamilieselskapet.
Vinen er produsert på 100% Garnacha, noe av vinen har ligget 3 måneder på fat og vinen har 14.5% alkohol.

Vinen har en innbydende nese med mørke bær, rød frukt, florale toner, krydder og vanilje. Den er fyldig med god frukt på smak, fin syre, lett krydderpreg og en ganske lang utgang. En veldig bra boksvin, denne ville jeg definitivt kjøpt inn til påske! God til ulike kjøttretter, grillmat, biff, lam og gryter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: