To rimelige italienere.

Det trenger ikke å være så dyrt alltid, noen ganger det greit med rimelige alternativer som sitter godt, er fine til mat og generell hverdagskos. Og litt ekstra kos i hverdag trenger vi i disse dager eller? Vi ser på Vinetti de Fiorini Maremma Toscana og Vinetti de Fiorini Chianti 2017!

Vinetti de Fiorini er et samarbeidsprosjekt mellom Eurowine og Franco Bernabei. For 20-25 år siden var trenden i Toscana internasjonale druesorter som Merlot og Cabernet Sauvignon. Franco Bernabei ville ikke være med på dette, og satset på tradisjonelle viner med lokale druesorter. I Toscana er det selvsagt Sangiovese som er den viktigste druen. Franco Bernabei er mest kjent som vinmakeren bak Fattoria di Felsina, Fontodi, Mormoraia, Castello de Corbara og I Sodi. «Verden er allerede full av Merlot og Cabernet. Vi har druesorter som Tocai, Friuliano, Falanghina og Sangiovese som ingen andre har. Vi fra Italia bør derfor fokusere på våre druer» – Franco Bernabei.

Vinetti de Fiorini Maremma kommer fra det vakre området Maremma som ligger ved middelhavskysten – midt i Italia. For 100 år siden var det mest våtmarksområder her, men så laget man diker for å kunne dyrke marken. I dag er det et nydelig jordbrukslandskap med olivenlunder, gule solsikkefelt og vakre vinmarker. Den består av 100% Sangiovese og har 13% alkohol.
Vinen har en fruktig nese med unge skogsbær, kirsebær, krydder og pepper. Den er lett og fruktig på smak, følger nesen, god syre og fine tanniner.

Chianti Superiore DOCG ble opprettet i 1996 og omfatter ca. 2% av Chianti produksjonen. Det er strengere lovmessige krav til en Chianti Superiore enn en standard Chianti. Vinene har høyere alkohol, mer tørrstoffer og det stilles høyere krav til plantetetthet og dermed noe lavere avkastning i vinmarken. Vinstokkene er 20-30 år gamle. Vinen er produsert på 90% Sangiovese og 10% Cabernet Sauvignon, 12.5% alkohol og den har vært lagret 12 måneder på fat.
Den har en innbydende fruktighet på nesen, mørke bær, florale toner, teblader og et lett krydderpreg. Den har medium fylde, saftig frukt og røde bær på smak, god syre og en tørr utgang med lett struktur. Flott hverdagschianti.

Begge nytes til italienske retter som pasta og pizza, lyst kjøtt som kylling, kalv og svin.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: