Travaglini Gattinara 2016

Travaglini Gattinara 2016 er også ute i ny årgang, regner med at denne spesielle flasken er kjent for mange? Historien bak er at Giancarlo Travaglini i 1958 ville lage en flaske til vinen sin som også var kunst, den ble designet til å være elegant på bordet samt å fange sedimentene når man heller av vinen slik at man slipper dekantering.

Om produsenten.
Travaglini er den største eier av vinmark i Gattinara med sine 44 hektar plantet med nebbiolo (spanna). Eiendommen ble etablert av Clemente Travaglini i 1920 og drives i dag av Cinzia Travaglini og hennes mann Massimo Collauto som også er husets vinmaker. Travaglinis Gattinara ser kun brukte botti, mens husets Riserva og Tre Vigne får kort tid på barriues før de modnes videre i botti av slavonsk eik.
Gattinara er å anse som Alto Piemontes mest kjente appellasjon og er i dag DOCG for rødvin bestående av minst 90 prosent Nebbiolo (ofte 100 prosent). Historien forteller at Gattinara i tidligere tider var en foretrukket vin ved Europas hoff. Det begynte med at den lokale kardinal Mercurino Arborio, som ble en viktig rådgiver for kong Charles V, tok med seg vinen på sine reiser i Europa.
Vinen beholdt sin posisjon frem til begynnelsen av 1900­-tallet. I dag er det kun drøye 100 hektar med vinmark igjen i Gattinara.

Om vinen.
Druene (100% nebbiolo) er høstet i oktober, maserert i 15 dager så lagret i 3 år, 2 år på slovensk eik og resten på flaske.

Den har en litt utviklet aroma av modne røde bær, florale toner, teblader, litt jordsmonn, fat og litt vanilje.
Smaken følger lukten med fin frukt, god syre, den er fyldig og konsentrert med toner av fat, litt tørket frukt og en lang og fast ettersmak.
En utrolig flott vin som drikker godt nå, men som gjerne kan lagres noen år i kjelleren.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: