Feudi di San Gregorio Taurasi 2013

Taurasi er en spennende appellasjon, jeg lurer egentlig litt på hvorfor jeg ikke drikker det oftere. Feudi di San Gregorio Taurasi 2013 er også ypperlig til mye av maten jeg liker nå på vinteren og når det nærmer seg påske, som lam, gryter, oster…

Om produsenten.
Feudi di San Gregorio ble grunnlagt i 1986 i Sorbo Serpico i provinsen Avellino/Irpinia. Det er Campanias og en av sør-Italias største vinprodusent. Vingården på 600 hektar i Irpinia distriktet eies av Capaldo familien. Feudi lager vin fra de lokale druetypene Greco di Tufo, Fiano di Avellino, Falanghina og Aglianico. Noen av eiendommens vinstokker er svært gamle. Vinmarken Dal Re (som brukes til vinen Serpico) består blant annet av pre­-phylloxera vinstokker på egne rotstokker, noen av dem over 150 år gamle.

Området.
 Irpinia er det historiske navnet til provinsen Avellino i Campania. Områdets topografi er svært variert, med fjell og åser, sletter og daler med elver og bekker. Mesteparten av vinmarkene er høytliggende vinmarker. Jordsmonnet er hovedsakelig vulkansk, men det finnes også kalk og leire. På grunn av topografien er klimaet ulikt det meste av sør Italias. Korte kalde vintre og lange og milde somrer med litt nedbør, kjølig vind og store temperaturvariasjoner mellom dag og natt gir perfekte vekstvilkår for de lokalt tilpassede druetypene druetypene Greco di Tufo, Fiano di Avellino, Falanghina og Aglianico.

Om vinen.
Vinen er produsert på 100% Aglianico fra en enkelt vinmark, den har ligget ca. 18 måneder på franske fat og minst 14 måneder på flaske. Den har 14% alkohol.

Vinen har en animalsk og kraftig aroma, godt preg av mørke bær, rød frukt, plommer, modne skogsbær, kaffe, mokka og litt lakris og pepper. Den er rik på smak, flott konsentrasjon og syre, faste tanniner og lang ettersmak med et fint krydderpreg. En utrolig spennende og smaksrik vin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: