A’Terra Pinot Noir

A’Terra Pinot Noir har vi sett før, den har vært en stund på VmP i flaskeform, denne godbiten har nå heldigvis også kommet i BiB! (Hvis polet ditt ikke har BiB`en kan du jo f.eks. smake på flasken i påsken og vurdere om du vil bestille deg en boks etter påske)

Om produsenten.
Vinen kommer fra en produsent som heter Nosio, det er kanskje ikke så kjent, men når en smaker vinen så finner man for ut om vinhuset vet hva de driver med. Vinmarkene ligger på åsene mellom byene Santa Ninfa og Salemi på en høyde 450 meter over havnivået. Her har Pinot Noir druene de beste betingelsene for vekst og modning. Jorden er saltholdig med noe kalk og i noen områder også krittholdig.

Om vinen.
Som navnet tilsier, en 100% pinot noir, tradisjonell vinmaking med malolaktisk gjæring. 12.5% alkohol, 5.5 g sukker.

Vinen har en intens aroma, druen er gjenkjennbar med deilige røde bær, kirsebær, krydder, florale toner og hint av mineraler. Innbydende nese! Den er fruktig og fin på smak,  god rød fruktighet, god syre og medium fylde. Lang og tørr utgang som sitter godt! Jeg er fortsatt imponert både over at det er en siciliansk pinot, men også prisen på både flaske og BiB, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: