Cune Gran Reserva 2012

Har sagt det før og jeg sier det igjen, Rioja er et must til påskens mat! Cune Gran Reserva 2012 er i tillegg et meget bra kjøp!

Om produsenten.
Compania del Norte spana (CVN), ble etablert i landsbyen aro i Rioja Alta i 1879. Produsenten er en av de aller første som startet opp i Rioja, i tiden etter Phylloxera rammet Bordeaux hardt og de trengte erstatningsvin.
Valget falt på Rioja, og den gang var det viktig ligge nær jernbanen. Derfor er CVN en av de 4 store velrennomerte hus som ligger i Haro. Deres hovedbrand er Cune, men de har også andre kjente brands som Vina Real, Monopole og Rioja Premium Bench mark merkene Imperial og Contino. CVNE regnes som en av Spanias og verdens aller beste vinprodusenter, med toppscore mengder av verdens største internasjonale tidsskrifter. Imperial Gran Reserva ble som første spanske vin som vant verdens største vinkåring Wine Spectators årlige Wine of the year.

Om vinen.
Vinen er produsert på Tempranillo (Tinto del Pais) 85%, Graciano (Bovale) 10% og Mazuelo 5%, den har ligget 24 måneder på fat, 36 måneder på flaske og har 13.5% alkohol.

Vinen har en innbydende og klassisk nese med mørke bær, rød og tørket frukt, krydder og et elegant fatpreg. Den er lett utviklet, godt balansert, fruktig med god syre, deilig og konsentrert med en fløyelsmyk og lang utgang. En meget god Rioja til en meget god pris!
Og du, i morgen skal du få enda en vin fra samme vinhus, følg med!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: