Louis Max Beaujolais Grande Cuvée Rouge

Louis Max Beaujolais Grande Cuvée Rouge kom på vinmonopolet i fjor høst, en ganske elegant boks om en skal dømme på utseende.

Historien bak vinhuset begynner på 1800-tallet da Louis Max forlater sitt hjemland Georgia og bosetter seg i Burgund, i 1859 er Maison Louis Max grunnlagt. I 1889 bygges huset hvor store deler av det fortsatt blir brukt i dag (vinene blir blant annet modnet i de originale kjellerne fra 1800-tallet), av Thèodore Max. Siden da har vinene vunnet mange priser og grunnen er enkelt, Maison Louis Max satser på kvalitet. Selv om de har brukt mye penger på moderne utstyr plukkes druene fortsatt for hånd og lagres i ekte eik.
For mange har kanskje ikke designet så mye å si, men jeg syns det er moro å se at en del vinmakere også satser litt på design, det gjør Louis Max.

Vingårdene i Beaujolais har alltid vært viktige for Louis Max, de har derfor vært stolte av å få introdusere en Beaujolais på boks i Skandinavia, frukten til denne vinen kommer fra utvalgte gårder og årgangen (2018) skal være meget fra bra. Den er produsert på 100% Gamay og har 13% alkohol.

Vinen har en nese med røde og mørke bær, fint gamaypreg, hint av urter. Den er frisk og rund på smak, ok syre, fruktdrevet utgang. Allrounder som passer til lyst og mørkt kjøtt, fisk og vegetarmat.

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: