Viña Tondonia Reserva 2007

Viña Tondonia Reserva 2007 er en deilig godbit fra Rioja med litt alder, supert nå det nærmer seg påske.

Om produsenten.
Eiendommen ble grunnlagt i 1872 av Don Rafael Lòpez de Heredia y Landeta i Haro i hjertet av distriktet La Rioja Alta. I 1913­-14 plantet Don Rafael også Via Tondonia, en av Riojas første og mest kjente vinmarker.
De ble raskt etterfulgt av Vina Cubillo, Vina Bosconia og Vina Zaconia. Siden denne tiden har Lòpez de Heredia kun laget enkeltvinmarksvin. Det er en sjeldenhet i Rioja, og er en av produsentens mange bemerkelsesverdige kvaliteter.
Andre er at til tross for at de aktuelle eierne Maria Jos og Mercedes Lòpez de Heredia er utlærte ønologer bekjent med dagens vinifikasjonsmetoder, lager de vin som for 140 år siden, uten justeringer av druemosten og uten tilsetninger. Spontangjæringen foregår i de samme eiketønnene som da, og lagres mellom 6 til over 10 år i deres 3000 kvadratmeter lange kjeller, 15 meter under bakken. Det finnes ingen ståltanker, ingen moderne klimaanlegg eller filtreringsapparat i produksjonsanlegget, ikke engang et innkjøpt nytt fat i deres kjeller. Lòpez de Heredia er nemlig en av de siste som lager egne fat, aldri for å bruke hele, men for å fikse de gamle når de begynner å lekke.

Om vinen.
Vinen består av Mazuelo 5%, Tempranillo (Tinto del Pais) 75%, Garnacha 15% og Graciano (Bovale) 5%, den har ligget 6 år på store gamle fat før videre 3 års flaskemodning. 13% alkohol.

Vinen har en innbydende nese av mørke bær, lett utviklet, krydder, hint av fat og jordsmonn. Den har et godt preg av moden frukt på smak, rik og konsentrert, god syre, fint krydderpreg og elegant fat i en lang utgang. Denne drikkes supert nå til lam og andre kjøttretter, men kan også lagres i mange år til.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: