Pintia 2014

Pintia 2014 er et prosjekt fra det legendariske vinhuset Vega Sicilia, og kanskje en vin du bør ta en titt på i disse kjedelige Coronadager.

For mange er jo Vega Sicilia alt for dyre viner, den billigste koster jo 1300 kroner på vinmonopolet, noe som er langt utenfor mitt budsjett hvert fall. Men da er det jo kult at de har denne eiendommen i Toro også, som produserer spennende viner til en litt rimeligere penge! De har driftet den 70 hektar store eiendommen siden starten av 2000-tallet og har hatt som mål å produsere Toros absolutt ytterste potensiale, og det mener mange at de har klart.

Vinen er en ren Tempranillo, den har ligget minst 12 måneder på fat, det samme med etterlagring på flaske. 14.5% alkohol.

Vinen er kompleks med toner av mørke bær, florale toner, teblader, krydder, fat og urter. Den er rik og kompleks også på smak, meget god balansert med frukt og syre, lange og fine tanniner i en lang ettersmak. En utrolig flott vin som er god nå, men som også kan utvikle seg i kjelleren i minst ti år til!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: