The Banished.

I dag skal vi se på tre litt mørke og dystre viner fra Australia; først 19 Crimes The Banished Dark Red 2018 og 19 Crimes Chardonnay som er inspirert av hvordan Australia ble kolonisert, med fanger fra Storbritannia, og er ute i ny årgang. Mens 19 Crimes The Uprising 2019 er en nyhet.

Hver flaske har et ekte bilde av en fangene som ble sendt den lange sjøveien til et annet kontinent (og hver kork har en forskjellig forbrytelse). Fangene var skyldig i en av 19 lovbrudd som ga «transportasjonsstraff» som begynte i 1788, mange døde på veien men de som kom frem til Australia bygde landet murstein for murstein.
Dette er en hyllest til de som bygde landet.

Vinen har en egen app (dessverre ikke tilgjengelig i Norge) som er basert på argumented reality, dvs. at den fungerer som den populære Pokemon appen, hvor du holder telefonen din over bildet og bildet snakker til deg og forteller en historie. Forskjellige historier på hvert bilde.
Et utrolig kult konsept!

The Banished har følgende druesammensetning: Shiraz 81%, Petit Verdot 4%, Merlot 11%, Cabernet Sauvignon 19% og er lagret på amerikanske fat.
Vinen har en aroma av mørke bær, et tydelig samarbeid mellom Shiraz og Cabernet med skogsbær og krydder, plommer, kanel og vanilje. Den er rund og behagelig i munnen, søtlige modne bær, toner av vanilje og sjokolade.
Denne er super å drikke alene, men den har også nok sødme til å takle krydrede retter med litt chili samt grillmat. Godt kjøp!

19 Crimes Chardonnay er produsert på Chardonnay, lagret 4 måneder på fat og har 13 alkohol.
Vinen har en veldig utpreget nese av fat, en smøraktig kokoskarakter, tropisk frukt og sitrus. Den har tydelig fat også på smak, tropiske toner som heller mot banan, et ganske tungt smaksbilde. Litt lite syre. Verd prisen.

The Uprising er produsert på Merlot 5%, Cabernet Sauvignon 5% og Shiraz 90% og er lagret på 30 dager på romfat. Den er en honnør til rom-opprøret i 1808 da regjeringen prøvde stoppe romhandelen, soldater og innbyggere gikk derfor sammen og kastet regjeringen.
Vinen har en sødmefull nese med mørke bær, plommer, mokka, bjørnebærsyltetøy, krydder og sjokolade. Den er rund og fyldig på smak, følger nesen med varme toner av frukt, krydder og fat. En noe sødmefull vin som går under kategorien kosevin for min del, men passer nok også til en del kjøttretter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: