Valgets kval.

Eller kanskje ja takk begge deler til Torres Coronas 2017 og Gran Coronas Reserva 2015?

Disse spanske godsakene kommer fra vinprodusenten Miguel Torres, et ikke så ukjent navn om du har snust på spansk vin tidligere.
Bodega Torres har jo enorme vinmarker i mange områder av Spania, bare i hovedområdet i Catalonia har de 1700 hektar. Man kan trygt si de har ekspandert siden den spede starten i 1870.
Som et av de største vinhusene i Spania har de i tillegg en avdeling i Chile som også har sett suksess, de driver også med brandyproduksjon.

Begge vinene ligger i basis og er å finne på mange vinmonopol. Boksvinen har følgende druesammensetning:  Cabernet Sauvignon 14% og Tempranillo (Tinto del Pais) 86%, den har 13.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Vinen har en fruktig nese med modne mørke bær, litt krydder, urter og hint av mokka. Den er bløt og rund på smak, fin balanse og har god frukt og grei syre. En allround drikkevin som passer til det meste.

Gran Coronas er en av linjene til Torres, den oppsto da Miguel A. Torres innovativt plantet Cabernet Sauvignon på 60- og 70-tallet, da normen var å plante hvitvinsdruer.
Dette skulle vise seg å være et smart valg og Gran Coronas ble raskt et flaggskip for Torres.
Vinen består av 85% Cabernet Sauvignon og 15% Tempranillo og er lagret 12 måneder på fransk eik og går under kvalifikasjonen Reserva, 14% alkohol.

Vinen har en innbydende aroma av røde og mørke bær, krydder og en salig blanding av jordsmonn og litt eik. Den er fyldig og fruktig med moden frukt og en lang og deilig ettersmak med snille tanniner og varmende krydder. Flott vin til alle kjøttretter og ikke minst peiskos.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: