Ja takk begge deler.

Vi hadde en lignende situasjon i går mellom en boksvin og en flaske, tror vi bare sier ja takk begge deler til disse med en gang jeg. Vi ser på Faustino I Gran Reserva 2008 og Faustino Tempranillo, hvert til sitt bruk!

Bodegas Faustino er en familieeid og familiedrevet produsent i Rioja og ble grunnlagt i 1861.
Faustino var fornavnet til bestefaren til José Miguel Martinez Zabala, som er 4. generasjons eier av Grupo Faustino. Vinselskapet eier 650 hektar land beplantet med vinstokker og er dermed den vinprodusenten i Rioja som eier desidert mest vinmark.
Denne tilgangen til egenproduserte druer av meget høy kvalitet gjør at Faustino er den udiskutable leder i det norske markedet for Reserva- og Gran Reserva-viner. Alle druene de benytter i vinproduksjon kommer fra Oyon i området Rioja Alavesa.
Begge vinene ligger i basis og er å finne på mange vinmonopol.

Boksvinen er produsert på 85% Tempranillo og 15% Merlot, Tempranillodruene lagres 5 mnd på eik, mens de resterende 15%, Merlotdruene, lagres et år på amerikanske eikefat.
Vinen har en aroma av røde og mørke bær, florale hint, litt urter og krydder. Den er godt balansert på smak, fin fruktighet med smaker som følger nesen, lang og fin ettersmak. En meget lettdrikkelig (men ikke simpel) vin, godt kjøp.
Den passer til grillede retter, lam, sau, ost, pasta, pizza, småvilt, fugl, storfe, svin og å drikkes alene – for å nevne noe.

Det har i de siste årene vært litt nedgang i fatlagrede spanske viner, diverse vineksperter har skjelt ut disse «overeikede» spanjolene. Jeg for min del digger den typen vin, så at det anerkjente vinmagasinet Decanter kåret Faustino I Gran Reserva 2001 til årets beste vin i 2013 overrasket ikke meg, og det i konkurranse med 3200 andre viner.
Min personlige mening er at Faustino produserer viner av meget høy kvalitet til en utrolig god pris, ikke minst når man regner med den lange lagringsdyktigheten!

Vinen er produsert på 88 % Tempranillo, 7 % Graciano og 5 % Mazuelo, og er som nevnt lagret på fat (amerikanske og franske) i 26 måneder, 13.5% alkohol.
Vinen har en innbydende aroma av mørke bær, tørket frukt, noe florale toner, krydder og den karakteristiske eiken. Den er fyldig med rik frukt, rund i kantene med en flott balanse, syren er fin, det samme med tanninene. Mørk og moden frukt som på nesen og en lang og nydelig ettersmak.
Nok en innertier fra Faustino, dette er kvalitet fra Rioja til en fantastisk pris. Her skal det kjøpes inn noen til kjelleren (vi giftet oss også i 2008, så det passer bra), denne lagres fint i 10-15 år.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: