To Sauvignon Blancs til påske.

Matua Marlborough Sauvignon Blanc 2019 er en super vin å ta med på påskefjellet, med disse klimaforandringene blir det mer å mer aktuelt med hvite, lette og ledige viner til påske i motsetning til de tyngre røde vi trengte da det var kaldt og snøfylt… Uansett, denne er inne på veldig mange vinmonopol, super å plukke med seg!

Om vinhuset.
I 1969 plantet brødrene Bill og Ross Spence de første Sauvignon Blanc buskene i New Zealand, de hadde ingen penger og leide et tinnskur til å produsere vin i. Begge studerte vindyrking på 60-tallet og det var der fasinasjonen for Sauvignon Blanc begynte, de produserte sin første vin på 70-tallet, fortsatte å vokse og utvidet produksjonen på 80- og 90-tallet.

Matua er et maoriord som betyr «The Most Senior One», lederen og familieoverhodet.

I 2016 eksporterer Matua vin til store deler av verden, de lager pinot noir, sauvignon blanc, riesling og merlot fra en rekke vinmarker på New Zelands to store øyer og har vunnet mange priser og man kan vel si at de er et levende eksempel på at bedrifter som starter på bar bakke også kan bli suksessfulle!

Vinen har en fruktig og frisk aroma av tropisk frukt og urter, hint av blomster. Den er fruktig og fin på smak, syrebalansert med urter i ettersmaken.  Går godt til grønnsaker og fisk, asparges og andre grønnsaksretter samt drikkevin. 

Skal du litt opp på stigen ift kvalitet er Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2018 fra samme produsent et godt tips!

Denne er fra den litt mer eksklusive «Lands and Legends» linjen. Også denne er nå inne på basisutvalget og veldig mange pol.

Vinen er aromatisk på nesen med grønne toner, stikkelsbær, grønn paprika og urter i kombinasjon med mer tropisk frukt. Den er fruktig, har de samme tonene i munnen som i nesen og en god og frisk ettersmak. Et supert eksempel på en flott NZ Sauvignon. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: