Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2017

Ripasso er en klassisk påskevin, passer både til kraftigere kjøtt, ost og sjokolade, her snakker vi kinderegg! Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2017 er et supert alternativ og ikke en av de mange daffe ripassoene man kan dumpe borti!

Stefano er familieoverhodet for familiebedriften med 4 hektar vinmarker i Bessole i Negrar, Valpolicella. Tiziano, hans sønn, driver firmaet og står for markedsføring.
Daniele, hans andre sønn, driver med ønologi. Resten av familien er alle involvert på en eller annen måte, slik mange familiebedrifter driver i Italia.

De har vinkjeller i Pedemonte, hvor produksjon av de etter hvert så velkjente vinene foregår. Produksjonen er tuftet på gamle tradisjoner, men også innovasjon og nytenkning kommer inn i bildet, som med deres Passo IGT hvor de lokale druene Corvina Veronese og Rondinella blandes med internasjonale varianter som Cabernet Sauvignon og Merlot.
Accordini er dog mest kjent for sine massive Amaroner, sine fløyelsmyke Ripasso-viner, samt de friske, saftige Valpolicella Classico-vinene de triller ut av kjelleren hvert år.
La oss heller ikke glemme den fabelaktige røde søte vinen Recioto della Valpolicella Classico Acinatico, en legendarisk vin med røtter tilbake til 400-tallet. Den lages fremdeles etter samme oppskrift.

Accordinis «Acinatico» gjæres kaldt i februar, stabiliseres på stål til mai, lagres så på små trefat i 12 mnd, og så ytterligere på flaske før salg.
Den er produsert på 60% corvina, 20% rondinella, 15% corvinone og 5% molinara, dette er selvfølgelig restene etter amaroneproduksjon som kjennetegner all ripasso.

Vinen har en innbydende aroma av mørke og røde bær, kirsebær, jordbær, tørket frukt, litt urter og hint av mokka. Den er bløt og behagelig i munnen, fyldig bærpreg, litt urter og kakaostøv i en litt tørrere avslutning, lang ettersmak.
Finnes på vinmonopol i de større byene og kan ellers bestilles.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: