Umani Ronchi Tajano Rosso Piceno 2018

Umani Ronchi Tajano Rosso Piceno 2018 er en økologisk godbit du med fordel kan plukke med deg på polet til påske, den er nå ute i ny årgang og den er spesialprodusert for det norske markedet.
Vinen er fra vinhuset Umani Ronchi i Italia, nærmere bestemt Marche-området. Navnet Piceno kommer fra de gamle innbyggerne i området før romertiden, de ble nemlig kalt Piceni!

Umani Ronchi er et familiefirma som så mange vinhus er, de har ca 210 hektar med vinmark i marche og abruzzo og Bianchi-Bernetti familien har produsert kvalitetsviner hovedsakelig av verdicchio og montepulciano siden 60-tallet. Siden det glade 70-tall har familien doblet størrelsen på eiendommen og replantet 85% av vinplantene, alle vinmarkene er organiske. Per i dag produserer de 3 millioner flasker i året og er kjent over hele verden og de har vunnet mange priser!

Vinen er en montepulciano/sangiovese blend, henholdsvis 75/25, 50% av vinen er lagret 6 måneder på eikefat. Som nevnt økologisk/organisk sertifisert.

Vinen er litt lukket i aromaen i starten (som de fleste viner på BiB), et lite tips på å fremskynde luftingsprosessen er å helle over i en karaffel en stund før servering, det ser litt mer elegant ut også.
Man kjenner toner av mørke bær, krydder og urter. Smaken er lett og frisk, det er en ung og elegant vin med litt parfymerte hint. Også her preg av mørke bær og urter, fin lengde og tanniner.
Overraskende lengde og kompleksitet til å være en boksvin, meget godt kjøp!
Passer ypperlig til grillmat, andre kjøttretter samt alene.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: