Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir 2018

Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir 2018 kom på basis i juli i fjor og har vel utelukkende høstet lovord siden… Jeg gledet meg derfor til å smake denne Californiske godbiten som nå er ute i ny årgang!

Om produsenten.
Det er Gavin Chanin som står bak denne vinen, han startet egen vingård i 2007 i Lompoc California. Han eier ikke egen vinmark men leier vinmarker eller kjøper druer fra vingårder i Santa Barbara. Han begynte med 6 fat vin og en visjon om å lage mer friske og elegante viner enn trenden var på den tiden, folk trodde han var gal, men vinene han siden har produsert har stilnet kritikken. Til nå har han jobbet kun med pinot noir og Chardonnay, det ryktes dog at en syrah skal komme etter hvert.
Totalproduksjonen er 40.000 flasker i året og alle vinmarkene er økologiske eller bærekraftige.

Om vinen.
Dagens pinot noir, en av sju tilgjengelige Chaninviner på VP, lages kun i gode år. Den har ligget 14 måneder på fat hvorav 20% er nye. 13% alkohol.

Vinen har en deilig og innbydende aroma av røde og mørke bær, kirsebær, lertt preg av jordsmonn og et elegant whiff av fat. Den er fyldig med rik frukt, modne bær, god syre, integrerte taninner, lang og silkemyk ettersmak. En utrolig elegant og godt balansert pinot, Chanins viner seg jeg gjerne mer av! Veldig deilig alene, men går også godt til fine retter med lyst kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: