To fine fra Burgund.

I dag ser vi på to fine viner fra Burgund, for meg ukjente før jeg smakte de. Hvis du er glad i viner fra det sørlige Burgund ville jeg absolutt tatt en liten titt på Dom. Guillot-Broux Beaumont 2014 og Guillot-Broux Mâcon Cruzilles Les Genièvrières 2016:

Om produsenten.
Vinhuset Domaine Guillot-Broux var den første produsenten i Burgund som ble økologisk sertifisert (1991), de har drevet økologisk helt siden de startet på slutten av 70-tallet. Den familiedrevne vingården ligger helt sør i Burgund, nærmere bestemt i Mâcon og de har ca. 17 hektar vimark fordelt 50/50 med grønne og blå druer i Cruzille, Grévilly og Chardonnay.
Det var Jean-Gérard Guillot som i sin tid startet vinhuset sammen med kona Jacqueline Broux, da Jean-Gérard gikk bort i 2008 tok de to sønnene Emmanuel og Patrice over. De følger sin fars ånd og driver vinhuset veldig miljøvennlig og med tradisjonell vinmaking.

Vinene.

Hvitvinen er produsert på 100% Chardonnay, den har ligget 1 år på fat hvorav 10% nye.
Den har en fruktig og kompleks nese, moden gul frukt, sitrus, hvit steinfrukt, hint av vanilje. Den er fyldig og bløt i munnen, god syre, mineralske hint og en lang utgang. En elegant og deilig hvitvin.

Rødvinen er produsert på Gamaydruen, den har ligget 6 måneder på fat. Fin nese med røde og mørke bær, krydder og pepper. Den er saftig og frisk på smak, god syre og fine tanniner, et lett krydderdrag i en lang utgang. Frisk og fin Gamay, super til lyst kjøtt og ost!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: