Rød og hvit fra Vinultra.

Vi har sett på flere fine viner fra det New Zealandske vinhuset Vinultra tidligere, nå har jeg smakt to viner i «Insight» serien deres: Vinultra Insight Sauvignon Blanc og Vinultra Insight Pinot Noir!

Om produsenten.
Firmaet Vinultra ble etablert i 2002 av Fleur McCree og Mark Duns. De har Eveline Fraser, tidligere sjefsvinmaker hos Cloudy Bay, på laget til å produsere vin. De har flere «underhus» som produserer vin og har raskt blitt ett av Marlborough Valleys mest kjente vinfirma.
Insightlinjen har som mål å ha viner som skal vekke smaks- og luktesansen. Alle vinene er enkeltvinmarksviner fra dalen Waihopai og vinene er lagd for å passe både store og små anledninger.

Sauvignon Blancen har ligget 6 måneder på flaske før salg, den har 12.5% alkohol og under 3 gram sukker. Fruktig og frisk nese, typeriktige toner av lime, urter, hvit steinfrukt og mineraler. Den er fruktig på smak med god fylde, god syre, fint balansert med en del sitrus.

Pinot Noiren har ligget 5 måneder på fat og 3 måneder på flaske før salg, den har 12.5% alkohol. Fin nese med røde og mørke bær, krydder og urter. Den er saftig og fruktig på smak, fin syre og en frisk og fin utgang. Fruktdrevet og leskende NZ-pinot!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: