Henriot med ny vinmaker og to 17.mai tips!

Den 1. april i år tok Alice Tétienne over som ny vinmaker hos det kjente Champagnehuset Henriot, det passer bra sånn rett før 17.mai, for disse to kan du trygt kjøpe inn til nasjonaldagsfeiring!

Alice er ønolog, ansvarlig for vingårdsrelasjoner og er en del av smakskomiteen. Hun ble født i Champagne-regionen og er drevet av et ønske om å få en global forståelse av vingården.
Utgangspunktet for ønsket om å studere vinproduksjonsfeltet, var å bedre forstå råstoffet og innflytelsen fra terroir på det vegetative uttrykket og druenes kvalitet. Hun har en grad i Vine Sciences og en Master in Vine and Terroir.
I løpet av studiene gikk hun i lære hos forskjellige vinproduksjonsarealer og forskningssentre for å ta i bruk en visjon som både er feltbasert, men også vitenskapelig.
For å styrke verdien og utvikle bildet av Champagne, fordypet Alice Tétienne deretter i kommunikasjonssektoren ved å skaffe seg en Master in Wines and Champagne og tok del i markedsavdelingen hos Laurent Perrier Champagne. Deretter fokuserte hun på ønologi og oppnådde National Diploma of Oenologist.
Hun ble tildelt prisen for ønologisk innovasjon, samt en pris for hennes avhandling. Hun startet på Center Vinicole hos Nicolas Feuillatte i 2014 som ønolog, der hun bidro med sin ekspertise på druepressing og vinproduksjon, før hun gikk til Maison Krug, i november 2015.
Alice Tétienne skaffet seg dermed en global og tverrgående kunnskap og gikk i dybden på Champagne-viner, fra råstoffet, dets utvalg og dets forståelse, til utdyping av blendene. Hun har også utviklet en sterk sans for mellommenneskelige ferdigheter og en solid kunnskap om Champagne-vinmarkene.

Gilles de Larouzière, president i Champagne Henriot, kommenterer: «Jeg vil først takke Laurent Fresnet, som i 13 år har bidratt sterkt til å forbedre presisjonen og elegansen til Champagnene våre. Vi er veldig glade for at Alice Tétienne blir med oss. En strålende og talentfull kvinne som vil bidra til å øke innflytelsen og valoriseringen av Champagne Henriot, som begynte i 2018, takket være hennes sterke ånd for samarbeid med våre partnere i vingården.

Henriot Blanc de Blancs har en innbydende og fruktig nese, lett komplekse toner av epler, sitrus, mineraler og brødbakst. Den følger nesen og har god mousse, veldig fin syre, konsentrert og lang utgang. En smaksrik og fin Blanc de Blancs.

Henriot Rosé har en aroma av mørke bær, moden rød frukt, hint av mineraler og sitrus. Den er fruktig på smak, god syre, sitter godt og lenge i munnen. Godt balansert med et litt modent preg, prøv til spekeskinke, røkelaks eller kalkun.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: