Leclerc Briant Brut Réserve

Blir det en måned med bare musserende vin hos Vinhøna?? Vi får se, det er hvert fall snickers og twist at vi fortjener noen gode bobler i glasset etter marerittstarten på året. I dag ser vi på Leclerc Briant Brut Réserve, med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Om vinhuset.
Huset Leclerc Briant har aner tilbake til 1872 og regnes som en pioner innenfor bærekraftig tilnærming i Champagne.
Allerede på 1940-tallet begynte huset å jobbe uten bruk av kjemikalier i vinmarkene og i kjelleren. De var også en av de aller første champagneprodusentene som la om til biodynamisk praksis. Siden 2012 har Leclerc Briant vært drevet videre av nye eiere som har investert store ressurser på oppgradering de gamle fasilitetene i champagnehovedstaden Epernay.
Den økologiske og biodynamiske praksisen er videreført i både vinmarker og kjeller. Men det er først og fremt i kjelleren at den store evolusjonen har gjort seg gjeldende med druenær smak.
Vinhuset eier rundt 8 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg supplerer de produksjonen med økologiske og biodynamiske sertifiserte druer fra lojale små dyrkere.
Til sammen har de druer fra ca 15 hektar. Dette samarbeidet gjør at de i dag er det eneste champagnehuset som bruker 100% økologisk eller biodynamisk druer fra alle de tre hovedområdene i regionen.

Om vinen.
Alle druene håndplukkes og vinifieres i husets nyrenoverte kjeller. Mesteparten spontangjærer i ståltanker og en andel gjæres i brukte fat. Fatgjæringen setter et delikat og personlig preg på vinene samtidig som det fremhever det flotte druematerialet. Champagnene tappes på flaske for andregangsgjæring og modner deretter i minst 30 måneder, men gjerne enda lenger, på det fine bunnfallet i flasken før degorgering. Champagnene har lav eller ingen dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.
Vinen er produsert på Pinot Meunier 40%, Pinot Noir 40% og Chardonnay 20%, den har ligget 32 måneder på bunnfallet sitt.
Den har et fint preg av epler, sitrus og bakst på nesen, florale hint og noe mineraler. Vinen er fyldig og rik på smak, konsentrert frukt og en elegant og tørr utgang. Godt balanserte smaker. En deilig Champagne, passer like godt som aperitiff som til gode retter med fisk, sjømat og fingermat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: