Philizot & Fils Brut numéro 3

Philizot & Fils Brut numéro 3 dukket opp som en virvelvind i kategori 2 på vinmonopolet høsten 2018, og jeg tror mange har oppdaget denne prisverdige perlen allerede. Men det skader ikke med en repetisjon, denne kan du absolutt handle inn til både nasjonaldagen og festdagene resten av året.

Philizot er drevet av ekteparet Stéphane & Virginie Philizot, samt at de får hjelp av sin onkel Gérard når det kommer til vinmakingen. Han er tidligere sjefsvinmaker hos en av de ledende champagnehusene i området.
Druene kommer fra området rundt Vallée de la Marne, og druene presses forsiktig før de gjærer naturlig i gjæringskar. Malolaktisk gjæring er ikke oppmuntret, så det er druene og årgangen som bestemmer om dette skjer naturlig eller ikke men ofte er det delvis malo på vinene.

Vinen er produsert på Chardonnay 35%, Pinot Meunier 30% og Pinot Noir 35%, den har hatt ca. 24-30 mnd på fint bunnfall i flaske før degorgering. 5,5 gram dosage balanserer 6,9 g/l syre. Denne utgaven har base på 2015 årgang med en del reserve vin fra 2013 og 2014.

Jeg syns den er kompleks på nesen, absolutt deilige autolysetoner i god kombinasjon med sitrus og eple. Den er fyldig og frisk i munnen, god sødme- og syrebalanse, sitter lenge i munnen. Fruktig og flott Champagne. Absolutt ett av de beste kjøpene under 300. Finnes også i liten flaske.

Produktet er tilsendt

2 kommentarer til «Philizot & Fils Brut numéro 3»

  1. Tilbaketråkk: 1 måned igjen…. – Vinhøna

  2. Tilbaketråkk: En måned igjen… – Velkommen til en sunn og frisk livsstil med trening, mat, reise og vin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: