Lanson Rose Label Brut

Skal man servere klassikere som røkelaks, laks, ørret, lyst kjøtt som kylling og kalkun evt. annen fingermat på 17. mai er Lanson Rose Label Brut et meget flott alternativ, denne er inne på mange vinmonopol!

Om vinhuset.
Lanson ble grunnlagt i 1760 av François Delamotte som var en magistrat i Reims, og er i dag et av de eldste champagnehusene.
Nicolas-Louis Delamotte, sønnen til François og Ridder av Malta-ordenen, overtok i 1798. Han besluttet å bruke Maltas kors som våpenmerke. Etter å ha inngått kompaniskap med Jean-Baptiste Lanson i 1828, ga de selskapet navnet Lanson et Cie.
Etter bortgangen til Nicolas-Louis Delamottes kone ble Lanson Père & Fils tatt i bruk. Etter hvert ble også Lanson utnevnt som hoffleverandør til Kongen av Spania, Kongen av Sverige og det engelske hoff. I 2006 endret de navn til Lanson International.
Lanson inngår i Groupe Marne & Champagne S.A., den nest største champagne-grupperingen, med et årlig salg på rundt 22 millioner flasker i 120 land verden over.
Lanson er kjent for sin friske og syrerike stil som kommer av at de kun bruker malolaktisk gjæring på ytterst få av vinene sine.
Dette gir champagner som er utmerkede sammen med mat og som er meget lagringsdyktige.
Lansons sjefsvinmaker heter Hervé Dantan.

Om vinen.
Lanson Rose Label var en av de aller første roséchampagnene som ble produsert og har vært laget i over 50 år. Champagnen er laget på druer (53% Pinot Noir , 32% Chardonnay , 15% Pinot Meunier) hentet fra 100 forskjellige vinmarker, hvorav 30-35% er reserve-viner. Den har ligget i minimum 3 år på bunnfall, har 12.5% alkohol og 8 gram sukker per liter.

Vinen har en nese av mørke bær, moden rød frukt, epler, sitrus, florale hint og kjeks. Den er tørr med god syre, fin rød frukt og en lang ettersmak. Flott og matvennlig rosa Champagne.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: