Corte Giara Valpolicella Ripasso La Groletta 2018

Jeg husker da denne vinen kom på markedet i Norge i 2014, en gledens dag for alle Allegrini/ripasso fans med studentlommebok (aka meg i 2014). Da var det 2012-årgang, i dag er det 2018, vi ser på Corte Giara Valpolicella Ripasso La Groletta 2018!

Corte Giara er et prosjekt som ble påbegynt i 1989 i Veneto området i Italia, det er et samarbeid mellom Allegrini familien og andre nøye utvalgte vinprodusenter fra området. Konseptet er å produsere «hverdagsvin» som kombinerer tradisjon og nyvinning. Vinene er aromatiske og lettdrikkelige og myntet på et ungt klientell som ser etter god kvalitet til en god pris.

Vinen er produsert etter ripasso-metoden, som innebærer en førstegangs gjæringsprosess etterfulgt av en annengangs gjæring på drueskallene etter Amarone-produksjon. La Groletta er navnet på en av vinmarkene hvor Allegrini dyrker druer til denne vinen.

Vinen har en aroma av mørke bær, moden tørket frukt, krydder og fat. Den er rund og bløt i munnen, lett rustikk preg, fin struktur og syre utover i smaken og en god lengde med noe krydder. God til kos, kjøttretter og ost.

Den har økt 20 kroner i pris på 6 år, og med tanke på at alkoholavgiften har økt osv. syns jeg at den nåværende prisen er meget god.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: