Occhipinti SP 68 Rosso 2019

I dag skulle jeg egentlig vært på Sicilia på en vintur, det er også mannen min sin bursdag – så han syns sikkert at det er greit at turen ble avlyst, jeg er noe ambivalent… Valg har man uansett ikke, men vi kan jo se på en vin fra denne italienske øya uansett: Occhipinti SP 68 Rosso 2019:

Om produsenten:
Arianna Occhipinti er Italias naturvindronning. Hennes grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis og hun har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte blant annet sammen Luca Roagna, og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring.
Hennes interesse for vinmaking ble vekket fra barnsben av da hun løp rundt i vinkjelleren til sin onkel Gusto Occhipinti .
Etter vinstudiene vendte hun hjem til Sicilia. Med to tomme hender og onkel Gusto som gudfar for prosjektet kjøpte hun vinmarker og bygde opp et vineri.
Dette er i seg selv en kolossal prestasjon for en ung jente på den Sicilianske landsbygda.
Den første årgangen hun laget egne viner var 2004 og hennes to første viner var laget av nero´d Avola og frappato. Frappato ble en umiddelbar sensasjon. Arianna har senere utvidet både produksjonen, porteføljen og vinmarkene.
Vinmakingen hennes er klassisk naturlig; økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping og alle vinene er ufiltrerte.

Om vinen:
Navnet på vinen kommer fra veien som går forbi vinmarken og heter Strada Provinciale 68 (SP68) og som sies å være verdens eldste handelsvei for vin.
Vinen er produsert på Frappato 70% og Nero d’Avola 30%, den er modnet 6 måneder på betongtanker og selges ufiltrert. 12.5% alkohol.

Vinen har en ungdommelig og fruktig nese, røde bær, mørk frukt, florale toner og hint av urter. Den er frisk og fruktig på smak, god fylde og syre, lang utgang. Herlig og frisk vin! Prøv til torsk!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: