Muga Reserva 2015

I dag ser vi på en klassiker, denne fungerer like godt til lam, som grillmat, en god biff og gryter. Være seg påske, sommer eller høst. Muga Reserva 2015:

Om produsenten.
Bodegas Muga ble i 1932 grunnlagt av Isaac Muga. Han startet med en liten bakgårdsbutikk der produksjon og salg skjedde i samme lokale og bygde det som har blitt ett av Riojas mest anerkjente vinhus.
I dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som driver Bodegas Muga. Gjennom kontinuerlig arbeid med å lage viner av høy kvalitet har familien satt en ny standard for Crianza, Reserva og Gran Reserva. Blant annet lagrer de vinene sine lenger enn de fleste. De har 3 dedikerte bøkkere som lager alt som brukes av fat til vinmakingen; inkludert store eikeliggere til gjæring av vinene. Vinhuset er tradisjonelt, men ikke fremmed for å ta i bruk ny teknologi.
De sverger likevel til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite. I vinmarken jobber de økologisk uten kunstgjødsel og plantevernmidler. Druerester fra produksjonen blir til kompost og brukes som næring til vinplantene.
Vinhuset holder til i det nordlige Spania i distriktet Rioja Alta. Vineriet og kjelleren ligger ved området «Barrio de Estacion» rett utenfor byen Haro.
De eier 220 ha vinmark i Rioja Alta og har langtidsleie og kontroll med ytterligere 120 ha. Området er først og fremst kjent for rødvin men det produseres i økende grad også rosévin, hvitvin og musserende vin.

Om vinen
Vinen er produsert på Tempranillo (Tinto del Pais) 70%, Garnacha 20%, Mazuelo 5% og Graciano (Bovale) 5%, den har ligget 24 mnd i hovedsakelig franske fat som er laget på eiendommen. Elementene er blendet og modnet sammen i 3 mnd og klaret med eggehvite. Tappet uten filtrering og modnet minimum et år på flaske. 14% alkohol.

Vinen har en fruktig nese med røde og mørke bær, hint av tørket frukt, urter, litt krydder og fat. Den er fruktig og fyldig på smak, fin syre, lang utgang med integrert fat. Godt balansert rødvin og et godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

<span>%d</span> bloggere like this: