Zorzal Terroir Único Malbec 2018

World Malbec Day var jo tilbake i April, den 17. nærmere bestemt. Men det er ikke for sent å dele hva jeg drakk den dagen (og uansett bør vi drikke mer Malbec året rundt for å være helt ærlig): Zorzal Terroir Único Malbec 2018!

Om produsenten:
Vinhuset Zorzal holder til ved foten av Andesfjellene i 1350 meters høyde, i regiogen Gualtallary, like utenfor byen Tupungato, Mendoza.
Zorzal ble etablert av brødrene Gerard, Matias og vinmakeren Juan Pablo Michelini sammen med investorer.
De lanserte sin første årgang i 2008 og har på få år blitt en markant produsent i Argentina og er kjent for sin eksperimenteringsvilje og naturlige filosofi.
Eiendommen er på nærmere 70 hektar og besitter noen av de høyeste beliggende vinmarkene i Mendoza. Høyden bringer lavere temperaturer og dermed lengre modningstid for druene distriktet Mendoza i Argentina.
Her oppe i høyden er dagene varme, nettene kalde og klimaet tørt. Det gir smaksrike viner med stor friskhet. Zorzal lager vinene på mest mulig naturlig måte uten unødige inngrep i prosessene, verken i vinmark eller kjeller.

Om vinen.
Malbecdruene kommer fra Gualtallary, Tupungato, på hele 1.350 moh! De er håndhøstet på tre ulike stadier avhengig av høydemeter og jordsmonn, avstilket, kaldmaserasjon utføres før spontan alkoholgjæring i betongtanker på max 28°C. De tre elementene blendes før modning i betongtanker i 6 mnd. Den har 13.5% alkohol.

Vinen har en nese med mørke bær, florale toner, krydder og urter. Den er fruktig med fin syre og struktur, har karakter og sitter lenge i munnen. Meget godt kjøp, kjøttvin!

Denne vinen ligger i basisutvalget, i kategori 2, så denne finner du i tilnærmet alle pol over hele landet!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: