To sørafrikanske miljøvennlige godbiter.

I dag vil jeg vise dere to godbiter fra Sør-afrika, Seriti Chenin Blanc 2019 og Seriti Pinotage 2018!

Produsenten er Boutinot, en produsent som bein i flere land, men med en felles rød tråd. Nøye selektering av vingårder for å få høykvalitetsdruer, medarbeidere med høy kunnskap om den lokale vinmakingen og god markedsføring. I tillegg jobber de hardt for å få prisen ned så vinene skal være tilgjengelige for alle. Også er de miljøvennlige da! Både produksjonen og flaskene (PET med pant), et skikkelig kinderegg med andre ord.

Chenin Blancen kommer fra gamle bush vines på over 30 år, som vokser på sandrikt jordsmonn over granitt. (klassisk Cape-jordsmonn) Ingen vanning og svært lite jobb med plantene er nødvendig ettersom vinrankene er såpass gamle at de gir en naturlig redusert avkastning. Deler av vinen er fermentert med naturgjær og den har hatt en del tid på bunnfall.
Vinen har en aroma av moden gul frukt, eple, sitrus og hint av jordsmonn. Den er fyldig og frisk, god frukt med en balansert syre, sitter lenge i munnen. En overraskende spennende vin ift prisen, godt kjøp! Digg til det meste av lyst kjøtt, grønnsaker og sjømat.

Druene til Pinotagen kommer fra vinmarker i Breederiver Valley der jordsmonnet er preget av leireavkastning fra elver, alluvial river bed soils. Slikt jordsmonn er også svært utbredt i Bordaux og gir grobunn for kvalitetsvin. Vinrankene er rundt 18 år gamle. Hele bær fermenteres i ståltanker og under fermentering går vinen gjennom delestage to ganger om dagen.
Vinen har en aroma med godt preg av mørk frukt, mørke bær og krydder. Den er bløt og fruktig på smak, gode tanniner og syre og sitter godt og lenge i munnen. Også denne et godt kjøp. Kjøttvin, prøv til grillmaten.

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

<span>%d</span> bloggere like this: